Bitlis’te randevu alamayan hastalar için gönüllü doktorlar iş başında

Bitlis’te Mesai Sonrası Poliklinik Hizmeti Başladı

Bitlis’te Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alamayan veya mesai saatlerinde hastaneye gidemeyen vatandaşlar için mesai sonrası poliklinik hizmeti başlatıldı. Saat 17.00-20.00 arasında gerçekleştirilen bu hizmetle ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Gökhan Güzeltaş, amacın bekleyen hasta sayısını azaltarak daha etkili bir sağlık hizmeti sunmak olduğunu belirtti.

‘Proje 2 Ay Boyunca Sürecek’

Güzeltaş, projenin başarıyla devam ettiğini görünce, elde ettikleri verileri Sağlık Bakanlığı ile paylaştıklarını ve proje üzerinde geliştirmeler yaptıklarını söyledi. Akşam poliklinik hizmetini tüm il geneline yayarak, bekleyen hastaların erken sağlık hizmetlerine erişimini hedeflediklerini belirten Güzeltaş, doktorların gönüllülük esasına dayanarak bu hizmeti verdiğini ifade etti.

Akşam polikliniğinde günlük ortalama 50 hasta hedefi koyduklarını ve haftalık yaklaşık 200 hastaya bu hizmeti sunmayı planladıklarını dile getiren Güzeltaş, bu sayede bekleme süresini azaltmayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, telefon ile hastalara ulaşıp hastaneye davet ettiklerini ve ayaktan hasta kabulü yaptıklarını da ekledi.

Bitlis ve çevresindeki hastanelerde 2 ay boyunca devam edecek olan akşam poliklinik hizmeti ile sağlık hizmetlerini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Güzeltaş, doktorlar ve sağlık çalışanlarına gösterdikleri özveriden dolayı teşekkürlerini iletti. Vatandaşlar da uygulamadan memnuniyetlerini dile getirerek, İl Sağlık Müdürlüğüne, hastane başhekimliklerine ve hizmet veren doktorlara minnettar olduklarını ifade ettiler.

(Demirören Haber Ajansı)

Related Posts

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.

Alerjiniz artık daha geç başlıyorsa nedeni bu olabilir!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emine Özsarı, iklim değişikliğinin etkisiyle polen mevsiminin mayıs-haziran aylarına kaydığını belirtti. Doç. Dr. Özsarı, alerji ilaçlarının düzenli kullanımının önemli olduğunu ve bağımlılık yapmadığını vurguladı.

15 yıllık diyaliz tedavisi organ nakliyle sona erdi

15 yıllık diyaliz tedavisi organ nakliyle sona erdi