A Milli Takım’da Arda Güler belirsizliği! Portekiz maçında oynayacak mı? Montella açıkladı

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve futbolculardam Kerem Aktürkoğlu, Portekiz maçı öncesinde basın toplantısında konuştu.

“RONALDO’YU KONUŞMAYA GEREK YOK”

Montella, Ronaldo hakkında gelen bir soruya “Ronaldo mükemmel bir oyuncu. Kimse bunu tartışmamalı. Bir sezonda 50 gol atan oyuncudan bahsediyoruz.” cevabını verdi.

“TOPU AYAĞIMIZDA TUTMALIYIZ”

Vincenzo Montella, Portekiz maçında alınacak tedbirler hakkında konuşurken “Biz kendi kimliğimizle kendi sistemimiz ve oyun planımızı geliştirmemiz gerekiyor. Güçlü noktalarımızı avantaja çevirme adına çalışmamız gerekiyor. Aynı zamanda sabırlı olmamız gerekiyor. Bu çok daha önemli bir olgu. Bizim niyetimiz topa sahip olmak. Portekiz de topu ayağında tutma oyununu çok iyi yapan takımlardan birisi. Biz topu ayağımızda uzun süre tutmaya odaklanmalıyız.” dedi.

“ARDA HAKKINDA SON KARARI YARIN VERECEĞİZ”

Montella, Arda Güler hakkında son kararını yarın vereceğini belirterek “Yüzdesi çok yüksek bir futbolcu. Kaleyi gördüğü anda gol bekleyebiliriz. Böyle güçlü futbolcuları yönetmek benim için zor değil. Ufak bir yorgunluğu var. Maça başlayıp başlamayacağına sonradan karar vereceğiz. Riski de hesaplayıp ona göre karar vereceğiz.” dedi.

“DEFANSİF OLARAK DAHA İYİ OLMALIYIZ”

Vincenzo Montella, Portekiz maçında daha iyi bir defansif anlayışa sahip olmaları gerektiğini belirterek “Daha iyi bir defansif duruşa sahip olmamız gerekiyor. Ofansif oyuncularımızdan başlayacak bu defansid anlayış. Bunu yapabildiğim takdirde defansif anlamda sıknıtı yaşamayacağız. Defansif anlamda iyi olduktan sonra ofansif anlamda ne kadar etkili olduğumuzu biliyoruz. Biz 22 kere şut attık. Gürcistan 12 kere.” dedi.

“ARDA YORGUN İRFAN MAÇTA YOK”

Montella, Arda Güler’in yorgun olduğunu ve İrfan Can’ın Portekiz’e karşı oynayamayacağını söyleyerek “Arda Güler ufak bir yorgunluğu olduğunu söyledi. İrfan Can Kahveci kadroda olmayacak. Diğer tüm oyuncularımız Portekiz’e karşı oynayacak durumda.” ifadelerini kullandı.

“AYAĞIMIZ YERE BASMALI”

Vincenzo Montella, konsantrasyonlarını bozmayacaklarını söyleyerek “İstatistik bir veri olduğunu biliyoruz. Direkt yarınki maça odaklanıyoruz. Taraftarlarımız coşkulu ve mutlu. Bizler tam tersi ayaklarımızı yerde tutmamız gerekiyor. Çok fazla aşırıya kaçarsanız gerçeklerle karşılaşırsınız. İşimizi yapmak için sahada olacağız. Konsantrasyounumuzu, arzumuzu ve isteğimizi ortaya koyacağız.” şeklinde konuştu.,

“PORTEKİZ’İN ZAAFLARINI BİLİYORUZ”

Montella, Portekiz basınından gelen soruya “Seni Martinez mi gönderdi? Rakibimizden bir gol daha fazla atmalıyız kazanmak için. Yarının anahtar kelimesi kompakt oyun. Rakibe fırsat vermemek. Bunları yaptığımız takdirde rakibin üçlü savunmasının da önemi yok. Onların zaaflarını biliyoruz. İstediğimiz performansı ortaya koyacağız.” dedi.

“DEFANS OLARAK KOMPAKT OLMALIYIZ”

Montella, “Rakip hocanın söylediklerini okudumç Saygı duyduğum bir meslektaşım. Forvetsiz oynadığımız düşünüyorlar ama rakip hoca bizim ne kadar ofansif olduğumuzu söylediğinde mutlu oluyorum. Defans olarak kompakt olmalıyız. Doğru mesafeleri korumalıyız. Bloklar arasında alan bırakmamalıyız. Bunu yaptığımız istediğimiz performansı ortaya koyabileceğiz.” ifadelerini kullandı.

Portekiz’in Türkiye’ye göre daha tecrübeli bir turnuva takımı olduğu sorulan Montella, “Her zaman dikkatli ve kompakt olmamız gerekiyor. Kendi kalitemizle onların kalitesini kırmamız gerekiyor. Bunun üzerinde durarak kendi oyunumuzu sergileyeceğiz.” dedi.

KEREM AKTÜRKOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

“Golden beri şakasını yapıyorum ama yolda 3 kez kaçırdım pozisyonu. Sağıma bakıyorum, kulübe benimle koşuyor. Aslında kaleye kadar gidecektim, kolay gözüken bir gol ama anlamlı bir gol, güzel bir başlangıç yapmamız gerekiyordu. Önemli olan galibiyet tabii ki, golün bir önemi yok.”

”LİDER ÇIKMAK İSTİYORUZ”

“Maçlara hiçbir takım beraberlik veya mağlubiyet için çıkmaz. Tabii ki galibiyet almak istiyoruz, onun için hazırlandık. Bizim de eksiklerimiz var, Portekiz’in eksiklerini iyi çalıştık. Galibiyet alıp gruptan net bir şekilde lider olarak çıkmak istiyoruz.”

”SABIR EN BÜYÜK PAROLAMIZ”

“Sabır bizim en büyük parolamız. Acele etmezsek yaparız. Biraz heyecanlı bir milletiz, bir an önce olsun istiyoruz. Bu bende de biraz var. Hazırlık maçları sonuç olarak kötü gözükebilir ama oyun olarak çok anlamlı noktalara dokundu. Sabırlı olursak, yarın galibiyetle ayrılmamız kaçınılmaz olur.”

“TAKIM SAVUNMASI EN ÖNEMLİ ETKENLERDEN BİRİSİ”

“Takım savunması böyle turnuvalarda en önemli etkenlerden birisi. İlk maçta verdiğimiz pozisyonlar bizi sıkıntıya soktu ama Portekiz’e karşı oyun anlayışımız daha farklı olacaktır. Ben de takım savunmasına yardım eden bir oyuncuyum çok fazla belli olmasa da. Yarın inşallah bunu takım olarak gösterebiliriz.”

“HAZIRLIK MAÇLARI MORALİMİZİ BOZMUŞTU”

“Hazırlık maçlarının mağlubiyetle geçmesi moralimizi biraz bozmuştu. İlk maçın turnuvanın gidişatını etkileyebileceğinin farkındaydık. İçeride yaş olarak ve dostluk olarak birbirine yakın bir grup var. İlk maçı kazandık ama hiçbir şey bitmedi. Kazandığımız zaman yarın çok farklı bir hava olacak. Ülke olarak buna ihtiyacımız var.”

”SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”

“Yarınki maçın ülkemiz için çok önemli olduğunu biliyoruz. Biz birlik olursak çok güzel şeyler başarabilecek bir ülkeyiz. Görüntüleri görünce çok etkileniyoruz. Kahvede, stadyumda, çay bahçesindeki insanların bizlerden neler beklediğini biliyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx