Almanlar Bu İsimleri Yargılıyor

Kendilerine “Almanya İmparatorluğu Vatandaşı” (Reichsbürger) diyen ve aralarında örgüt lideri olduğu öne sürülen Prens Heinrich Reuss’un a bulunduğu 9 sanık Frankfurt’ta görülen mahkemede hakim karşısına çıktı.

DARBECİLİK SUÇLAMASI

Yargılamasına bugün başlanan 9 kişi terör örgütüne üye olmak, yönetmek, özgür demokratik düzeni reddedip ülke yöneticilerini zor kullanarak değiştirmek ve Prens Reuss’u devlet başkanı yapmaya çalışmakla suçlanıyor.

PUTİN’E DARBE DESTEĞİ MEKTUBU

Sanıkların ülke yönetimini ele geçirmek için Rusya’dan yardım umdukları, Rusya’nın silahlı olarak destek vereceğini düşündükleri ve konu hakkında Putin’e bir mektup da yazdıkları ifade edildi.

“RUS DİPLOMATLARLA TEMASA GEÇTİLER”

Savcılığın yürüttüğü soruşturmada örgüt üyelerinin bir çok kez Rus diplomatları ile temasa geçtikleri de iddia ediliyor. Sanıkları arasında Almanya’da yabancı karşıtı Alternatif Partili eski yargıç Birgit Malsack-Winkemann’ın a yer alıyor.

“DEV BİR CEPHANELİKLERİ VAR”

Konu hakkında basına konuşan Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser şunları söyledi:

“Bugüne kadarki en büyük terörist grup olan ‘Reich Vatandaşları’nın elebaşları olduğu iddia edilen kişilerin de yargılanacak olması sevindirici. Aynı anda üç yüksek bölge mahkemesinde görülen ceza davaları yeni bir boyut kazanmıştır. Güvenlik makamlarımız, şiddet kullanarak ülke yöneticilerini devirmeyi planlayan bu terörist şebekeyi ortaya çıkarmış ve çökertmiştir. Bunlar zararsız kaçıklar değil, tehlikeli terör şüphelileridir. Terörist şebeke Federal Meclis’e silahlı olarak girmeyi, milletvekillerini tutuklamayı ve demokratik sistemimizi devirmeyi planlıyordu. Bu amaçla devasa bir silah cephaneliği oluşturulmuştur. Bu da bu grubun vahşiliğini ve tehlikeliliğini göstermektedir.”

İmparatorluk Vatandaşları (Reichsbürger) Nedir?

Almanya tarihinde devlet güvenliği ile ilgili en büyük dava olma özelliğini taşıyan bu soruşturmanın merkezinde yer alan İmparatorluk Vatandaşları örgütüne yönelik hazırlanan istihbarat raporlarına göre; kendisini “Alman İmparatorluğu Vatandaşı” olarak görenlerin sayısı 23 BİN’i buluyor. 2 BİN 100 üyesi ise Almanya’yı meşru devlet olarak tanımıyor ve şiddet kullanmaya hazır halde bulunuyor. Bazı üyelerin fikren NAZİ taraftarı olduğu belirtilirken bazı üyeler ise Almanya’nın halen askeri işgal altında olduğuna inanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx