Bu rapor Erdoğan’ın masasında… Emeklileri ilgilendiriyor

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla milyonlarca emeklinin bayram ikramiyesiyle ilgili endişeleri sürüyor. Geçtiğimiz yıl 2 bin TL olarak hesaplara yatırılan bayram ikramiyesi 2024 yılında 3 bin TL olarak yatırılacak. Ancak, emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl 28 Haziran’da başlayan Kurban Bayramı öncesi ikramiyeler 17-23 Haziran’da ödenmişti.

Bu bilgiler ışığında bu sene 16 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı’nın ikramiyelerinin 10 Haziran’dan önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz” demişti.

Bu yıl 3’er bin liradan toplamda 6 bin TL’ye yükseltilen emekli bayram ikramiyesi için yeni bir iddia ortaya atıldı.

ZAM MI GELİYOR

Ekonomim’in haberine göre, hükümet kaynakları, emeklilerin refahını artırmak için çalışmaların sürdüğünü ifade ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bayram ikramiyelerinin enflasyon karşısında ezilmemesi için de yeniden artırılması konusunda rapor sunulduğunu aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx