Çaya bisküvi batırıp yiyen yandı! Kimsenin aklına gelmez, eridikçe mahvediyor

Çoğumuz, çayın içine bisküvi batırırken bunun sadece basit bir keyif olduğunu düşünürüz. Ancak bu alışkanlık, bazı beklenmeyen sağlık sorunlarına yol açabilir. İşte bisküviyi çaya batırarak yemenin bazı etkileri.

Bisküviler, rafine şeker ve beyaz un içerdiği için yüksek glisemik indekse sahip. Çaya batırıldığında, bisküvinin içindeki karbonhidratlar daha hızlı çözünür ve vücuda daha hızlı şeker yüklemesi yapar. Bu durum da kan şekerinizin yükselmesine, kısa bir süre sonra da hemen düşmesine neden olur.

Çaya batırıldığında bisküvinin lif oranı azalır ve daha hızlı sindirilir. Hızlı sindirim yapmanız, uzun süre tok kalmanızı önler ve daha fazla yemek yemek istersiniz. Aynı zamanda mide asidini yükselterek sindirim sisteminizi de zorlayabilir.

Satın alınan paketli bisküvilerin çoğunda katkı maddesi bulunur. Sindirim sistemini etkileyen bu durum, hem karaciğeri olumsuz etkiler hem de kötü kolesterolü artırır. Zararlı yağlar vücudunuzda birikerek zararlı hale gelmeye başlar.

Çay ve bisküvi ikilisinin yalnızca mideyi kötü etkilediğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu ikili diş sağlığı için de büyük tehdit oluşturuyor. Çaya batırılan bisküviler diş minesine zarar verir ve dişlerin arasına daha kolay girerek çürüklere yol açabilir.

Çaya bisküvi batırmayı çok seviyor ve bu alışkanlıktan vazgeçemiyorsanız daha sağlıklı alternatifleri deneyebilirsiniz. Beyaz un yerine tam buğday unu veya yulaf ezmesi içeren bisküviler, kan şekerini daha yavaş yükseltebilir. Ayrıca şeker yerine, bal veya hurma özü kullanılarak tatlandırılan bisküviler daha sağlıklıdır.

Paketli ürünler yerine, evinizde tam tahıllı ve az şekerli bisküviler yaparak sağlıklı bir seçenek oluşturabilirsiniz. Bunun için yulaf ezmesi, muz veya tarçın gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Çaya bisküvi batırarak yemek, çocukluktan gelen keyifli bir alışkanlık olsa da sağlık açısından bazı riskleri taşır. Uzak durmakta fayda var.

Eğer bu alışkanlıktan vazgeçemiyorsanız, daha sağlıklı alternatifleri tercih edebilirsiniz. Tam tahıllı, şekersiz bisküviler veya evde hazırlayabileceğiniz sağlıklı tariflerle çay keyfi yapabilirsiniz. Unutmayın, küçük gibi görünen alışkanlıklar bile sağlığınızı büyük ölçüde etkileyebilir.

Related Posts

Rahatsızlığı nedeniyle her yediğini kusunca 41 kiloya düştü, ameliyatla sağlığına kavuştu

Yaklaşık 4 yıl boyunca yaşadığı sağlık problemi nedeniyle 2 kez ameliyat olan, sıkıntıları geçmediği için 70 kilodan 41 kiloya kadar düşen Sabiha Demirden (44), tüm şikayetlerinin kalın bağırsağındaki darlıktan kaynaklandığını öğrenince şoke oldu. Antalya’da Prof. Dr. Tuğrul Çakır’ın gerçekleştirdiği 2,5 saatlik ameliyat ile sağlığına kavuşan Sabiha Demirden, yeniden doğduğunu söyledi.

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.

Alerjiniz artık daha geç başlıyorsa nedeni bu olabilir!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emine Özsarı, iklim değişikliğinin etkisiyle polen mevsiminin mayıs-haziran aylarına kaydığını belirtti. Doç. Dr. Özsarı, alerji ilaçlarının düzenli kullanımının önemli olduğunu ve bağımlılık yapmadığını vurguladı.