Dünyada hızla yayılan hastalık! Tam tamına 40 belirtisi var

Parkinson Hastalığı ve Erken Belirtileri

Parkinson hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar arasında tedavisi olmayan ve yaygın olarak görülen bir hastalıktır. Hastalık, genellikle Alzheimer’dan sonra en yaygın nörodejeneratif hastalık olarak bilinse de genel farkındalık düşüktür.

Parkinson’un en belirgin işareti titremedir ancak hastalığın pek çok farklı semptomu bulunmaktadır. Uzmanlar, hastalığın 40’tan fazla belirtisi olabileceğine dikkat çekerken, bazı belirtiler hareketlerle ilgili olmayabilir ve hastalığın erken dönemlerinde ortaya çıkabilir.

Erken Belirtiler ve Riskler

Parkinson hastalığının belirtileri zamanla artabilir ve bireyden bireye farklılık gösterebilir. Hastalığın başlangıcında genellikle ellerde görülen titreme, dinlenme sırasında ortaya çıkabilir ancak hastalığın erken evrelerinde koku alma kaybı, uyku problemleri ve artan depresyon gibi belirtiler de görülebilir.

Parkinson’un Erken Evrelerinde Görülebilecek Diğer Belirtiler

  • Parkinson başladığında sık sık kas ve iskelet sistemi ağrıları ortaya çıkabilir.
  • Sürekli endişe, kaygı bozukluğu ve sosyal kaçınma gibi duygusal semptomlar görülebilir.
  • Duruş bozuklukları ve düşme eğilimleri gözlemlenebilir.
  • Kas sertliği ve eklem ağrıları, hareket kısıtlamalarına neden olabilir.
  • Erken belirtiler arasında yer alabilir.

Depresyon ve Mikrografi gibi Bilişsel Belirtiler

Parkinson hastalığı ilerledikçe depresyon görülme olasılığı artabilir. Aynı zamanda hastalığın bilişsel belirtilerinden biri olan mikrografi, el yazısının küçülmesi şeklinde kendini gösterebilir. Bu durumda Parkinson, sadece bedensel değil bilişsel ve duygusal yönden de etkiler yaşatabilir.

Erken Dönemde Tedavi ve Yönetim Önemi

Parkinson karmaşık bir hastalıktır ve tedavi ile yaşam kalitesi artırılabilir. Tedaviler arasında ilaçlar, yaşam tarzı değişiklikleri ve rehabilitasyon bulunmaktadır. Hastalığın erken teşhisi ve doğru tedavi uygulamaları, hastaların yaşamını iyileştirebilir ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatabilir.

Related Posts

Adım sayısını artırmak neden önemli? İşte cevabı

Uluslararası bir araştırma, günlük adım sayısını artırmanın hareketsiz yaşam tarzının neden olduğu sağlık risklerini önemli ölçüde azaltabileceğini gösterdi.

Pirinç tüketiminde tehlike: Arsenik seviyeleri yükseliyor!

Dünyadaki milyarlarca insan için temel bir besin kaynağı olan pirinç hakkında yapılan yeni bir çalışma, iklim değişikliğinin bu tahıl içindeki arsenik seviyelerini artırabileceğini öne sürüyor.

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Kalp krizi ve felç riskinin azaltıyor! ‘Haftada en az bir porsiyon yenmeli’

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Karaman’da Bir Adam Evinde Ölü Bulundu

Karaman’da 39 yaşındaki adam evinde ölü bulundu KARAMAN – Karaman’da 39 yaşındaki adam, arkadaşı tarafından evinde ölmüş halde bulundu. Olay, akşam saat 22.40 sıralarında Gazi Dükkan Mahallesi 128. Sokak’ta bulunan 2 katlı müstakil evin ikinci …

TVHB Başkanı Eroğlu: ‘Veteriner hekimlere sağlıkta şiddet kapsamında yer verilmelidir’

TVHB Başkanı Eroğlu: “Sağlıkta şiddet kapsamında veteriner hekimlerin yer almasını talep ediyoruz” ANKARA – Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 26 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir