Hyundai Electric Türkiye, Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapacak

Hyundai Electric Türkiye Yerli Girişimcilere Yatırım Yapacak

Hyundai Electric Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İshakoğlu, şirketin Türkiye’de yenilenebilir enerji ve enerji depolama alanındaki çalışmalarını geliştirmeye odaklandığını belirtti. İshakoğlu, yeni teknolojiler geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak yerli girişimlere yatırım yapacaklarını açıkladı. Türk girişimcilerle iş birlikleri yaparak çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten İshakoğlu, Güney Kore’nin güçlü Ar-Ge altyapısını ve küresel projelerdeki deneyimini Türk girişimcilere aktarıp ortak çözümler üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Yenilenebilir Enerji ve Enerji Depolama Çalışmaları Artacak

Hyundai Grubu’nun Türkiye’deki bölgesel iş ortağı olan Hyundai Electric Türkiye, kurumsal girişim sermayesi fonu oluşturarak ve yenilikçi girişimlerle iş birliklerini artırarak Türkiye’deki yenilenebilir enerji ve enerji depolama çalışmalarını destekleyecek. İshakoğlu, Hyundai Electric’in enerji sektöründe yoğun Ar-Ge çalışmaları yapan öncü bir şirket olduğunu belirterek geliştirdikleri güneş panelleri, rüzgar türbinleri ve enerji depolama sistemleriyle çevreye duyarlı çözümler sunduklarını ve sürdürülebilir bir enerji altyapısı oluşturduklarını dile getirdi.

İshakoğlu, Türkiye’nin güneşlenme süresi bakımından avantajlı konumda olduğunu vurgulayarak çatı tipi güneş enerjisi panelleri ve enerji depolama sistemleriyle hanelere yönelik çözümler geliştireceklerini açıkladı. Ayrıca deniz üstü rüzgar enerjisi santralleri ve küçük modüler reaktörler gibi yenilikçi projelere de yatırım yapmayı planladıklarını belirtti.

Türk Girişimcilerle Ortak Çözümler Üretilecek

İshakoğlu, Hyundai Electric Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine yönelik vizyonunu paylaşarak enerji sektöründe inovasyonun girişimcilerle mümkün olduğunu vurguladı. Türk girişimcilerle iş birlikleri yaparak çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten İshakoğlu, Güney Kore’nin güçlü Ar-Ge altyapısını ve küresel projelerdeki deneyimini Türk girişimcilere aktarıp ortak çözümler üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

İshakoğlu ayrıca, Güney Kore’nin Avrupa Birliği Horizon 2020 programına dahil olması ve TÜBİTAK ile Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı arasındaki işbirliği anlaşması sayesinde Türk girişimcilerin küresel projelerde daha aktif rol alabileceğini de belirtti.

Related Posts

Denizli’de Yangın Kundaklama Şüphesi

Yangında 7 milyon zarar oluşan imalathanede gözaltına alınan A.K., ev hapsiyle tahliye edildi.

Cizre’de Hava Sıcaklığı 47 Dereceye Ulaştı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sıcaklık 47 dereceye ulaşarak yaşamı olumsuz etkiliyor. Esnaflar işlerini durdurmak zorunda kalıyor ve vatandaşlar gündüz saatlerinde evlerinde kalmayı tercih ediyor. Yerel halk, aşırı sıcaklar nedeniyle elektrik faturalarının yükseldiğini belirterek, yaz aylarında da yardım talep ediyor.

Benzin ne kadar oldu?

Akaryakıta tabela 3 Temmuz’da enflasyonun açıklanmasının ardından motorine gelen zamla değişmişti. Akaryakıt fiyatlarına önce ÖTV zammı ardından Brent petrol ve dövizdeki hareketlilik ile motorine zam gelmişti? Peki güncel akaryakıt fiyatları ne …

Kuraklık vurdu borç ertelenir mi?

Son yılların en sıcak yaz ayını geçiren Türkiye’de bitkisel ürünlerde kuraklık zararı gözle görülür hale geldi. Hasat dönemi olan ve yaklaşan ürünlerde hem gelişim yavaş, hem verim oldukça düşük…

Merkez Bankası rezervleri 79 milyar 786 milyon dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz rezervleri 4 temmuz ile biten haftada 79 milyar 786 milyon dolar oldu.

Türk-İş’in eylemleri erteleme kararı tepki çekti: İşçinin aklıyla alay etmesinler!

Türk-İş’in eylemleri erteleme kararı tepki çekti: İşçinin aklıyla alay etmesinler!