Kassam Tugayları duyurdu! İsrail’in komuta merkezi imha edildi! Çok sayıda ölü var

Kassam’ın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, Gazze kentine bağlı Ez-Zeytun Mahallesi’nde İsrail ordusuna ait kontrol ve komuta merkezinin ağır kalibreli havan toplarıyla bombalandığı ifade edildi.

İSRAİL’İN KOMUTA MERKEZİNDE ÖLÜ VE YARALI ASKERLER VAR

Açıklamada, saldırıda can kayıpları olduğu, ölü ve yaralıları nakletmek için ise bölgeye Black Hawk ve Yasour tipi 2 helikopterin iniş yaptığının gözlendiği aktarıldı.

Öte yandan İsrail ordu radyosu, Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde zırhlı birliklerden iki askerin tanksavar füzesi saldırısıyla ağır yaralandığını duyurdu.

KASSAM’DAN İSRAİL’E PEŞ PEŞE OPERASYON

Öte yandan Kassam Tugayları komuta merkezi saldırısının ardından bir duyuru daha yaparak Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah bölgesinde İsrail ordusuna ait bir tankın imha edildiğini ve askerlerin öldürüldüğünü açıkladı.

Kassam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 Mayıs’tan bu yana karadan işgalin sürdüğü Refah’ın batısındaki Tel Sultan Mahallesinde İsrail güçlerinin hedef alındığı belirtildi.

‘ASKERLERİN CESETLERİNİN KALDIRILMASI SAATLER SÜRDÜ’

Birkaç gün süren takibin ardından İsrail zırhlı güçlerine El-Bahr Caddesi üzerinde pusu hazırlandığı, sabah saatlerinde İsrail ordusuna ait Merkava tankının geçtiği sırada döşenen mayının patlatıldığı kaydedildi.

Saldırı sonucunda tankın imha edildiği ve içerisindeki askerlerin hayatını kaybettiği bilgisi verilirken, “askerlerin cesetlerinin ve tankın enkazının kaldırılmasının saatler sürdüğü” ifade edildi.

İsrail ordusu daha önce, Gazze Şeridi’ne saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 311’i karadan işgal sürecinde olmak üzere 662 askerinin öldüğünü duyurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx