Kayyum Rektör iktidarı suçladı!

Kayyum Rektör Boğaziçi Üniversitesi’nde Hedefleri Tutamadı

Boğaziçi Üniversitesi’nde 2020-2024 yıllarını kapsayan Stratejik Planı uygulayan kayyum rektör, 2024 yılına dair Sayıştay Raporu’nda hedeflere ulaşamadığı ortaya çıktı. Raporun öne çıkan tespitleri şu şekilde:

İSTİKRARSIZLIK ŞEKLİNDE GöZLENEBİLİR!

Rapora göre, öğrencilerin seçmeli ders sayısı azaldı ve öğrenci değişim programlarından faydalanan öğrenci oranı yüzde 2.1’de kaldı. Üniversitenin doğal işleyişine ekonomik durgunluk ve politik istikrarsızlık gibi etkenler müdahale etti ve hedeflerine ulaşılamadı. Öğrencilere İngilizce, Fransızca, Almanca gibi birçok dil öğretilirken ders sayısının yetersizliği sebebiyle öğrenciler farklı alanlardan ders alamıyor. Ayrıca, mali ve bürokratik engeller yabancı akademisyen çalıştırmayı zorlaştırdı, yeni lisansüstü programlar açılamadı. Kurumsal ve yasal riskler, mali yetersizlik projelere katılımı engelledi. Ülkedeki ekonomik zorluklar nedeniyle öğrenciler yeni programlara kayıt olmuyor.

İNSAN KAYNAĞI EKSİKLİĞİ

Üniversitede Teknopark, personel ve öğrenci eksikliği hedeflere ulaşmayı zorlaştırdı. İlerlemeyi destekleyecek yayınlar ve konferanslar için gelişmiş insan kaynağı ihtiyacı, hedefe ulaşılamadı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Mali Durum

  • 2.9 milyar TL ödenekten 6 ayda 1.6 milyar TL harcandı.
  • Bütçenin 963 milyon TL’si personel maaşlarına gitti.
  • Personel giderleri son bir yılda yüzde 156.6 arttı.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu gideri yüzde 58 artarak 112 milyon TL’ye ulaştı.
  • 6 ayda gıda giderleri 150 milyon TL, para harcamaları ise 214.4 milyon TL oldu.

Bilim Dergileri ve Kitaplar

  • Basılı dergi ve kitap alımları sıfır.
  • Yurt dışından getirilen kitap sayısı sıfır.
  • Yurt içi ve yurt dışı basılı dergi abonelikleri sıfır.

Kültürel Yatırımlar

  • Güney kampüsünde kültürel mirasın bakımı ve onarımı için 5.2 milyon TL harcandı.
  • Yakup Kadri Karaosmanoğlu’na ait varlıklar ve rektörlük binasındaki tarihi mobilyalar 5.2 milyon TL’ye onarıldı.

Bilgisayar ve Teknoloji Alımları

KİK’in ihale şartlarına göre bütçenin yüzde 10’undan fazlası için ihale yapılması gerektiği halde, BÜ 275 milyon TL’lik alımın 113.9 milyon TL’sini ihalesiz harcadı. Son 5 yılda 589 bilgisayar alındı ve akademisyen başına 27 bilgisayar düşüyor.

Related Posts

Eski Kültür ve Turizm Bakanı paylaştı: İşte, Kadir İnanır’ın son hali!

Eski Kültür ve Turizm Bakanı paylaştı: İşte, Kadir İnanır’ın son hali!

LGS giriş belgesi ne zaman alınacak 2025? Liselere Geçiş Sistemi Sınavı giriş belgesi nereden alınır? Beklenen tarih yaklaşıyor!

LGS giriş belgesi, sınava günler kala öğrenciler tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav bu Pazar yani 15 Haziran 2025 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınavın ilk oturumunda adaylara toplam 50 soru sorulacak 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise 40 yöneltilecek ve 80 dakika tanınacak. Adaylar son hazırlıklarını sürdürürken LGS sınav giriş belgesi alma ekranı da gündeme geldi. Peki LGS giriş belgesi ne zaman alınacak 2025? Liselere Geçiş Sistemi Sınavı giriş belgesi nereden alınır? İşte ayrıntılar…

YKS İçin 2 Milyon 560 Bin Öğrenci Başvurdu

YKS yaklaştıkça Yüksek Öğrenim Sınavı hakkındaki aramalar da artmaya başladı. YÖK Başkanı Özvar da, “Bu yıl YKS’ye 2 milyon 560 bin 640 aday başvurdu” mesajı yayımladı. 

‘İngilizce ve Almanca’ ağırlıklı dil eğitimi uygulanan okul sayısını artıracak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yabancı dil ders saatlerinin yükseltildiği, İngilizcenin yanında Almanca eğitiminin de verildiği Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli’nin uygulandığı okul sayısının yeni eğitim öğretim döneminden itibaren artırılması için başvuru ve uygulama kılavuzu hazırladı.

Bu yıl YKS’ye kaç kişi girecek? 2025 YKS (Üniversite Sınavı) başvuru sayısı YÖK Başkanı Özvar tarafından açıklandı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2025 için başvuru sayıları, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından duyuruldu. 2025 YKS’ye kaç kişi başvurdu? sorusu da adaylar tarafından sorgulanıyor. Bu yıl geçen yıla göre yaklaşık 600 bin daha az başvuru dikkat çekti. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) için başvuru detayları, gençlerin üniversite hayallerine dair önemli ipuçları sunuyor. Peki, Bu yıl YKS’ye kaç kişi girecek? İşte 2025 üniversite sınavı başvuru sayısı!

Son depremler: Deprem mi oldu? 2 Haziran Kandilli Rasathanesi son dakika açıklamaları

Son dakika deprem haberleri yakından takip ediliyor. Son depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Malatya ve çevresinde günün ilk saatleri itibariyle sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili son gelişme de Kahramanmaraş bölgesinden geldi. Peki, deprem mi oldu, nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi..