Patatesli köfte neden öldürdü? Uzmandan ‘çapraz bulaşma’ uyarısı

Gıda Zehirlenmesi Uyarıları Ölüme Sebep Oluyor!

Gıda mühendisleri odası yönetim kurulu üyesi Uğur Toprak, İzmir’de patatesli köfte yedikten sonra zehirlenerek yaşamlarını kaybeden 5 yaşındaki Ece Melisa Mercankaya ve 60 yaşındaki Servet Polat’ın ölümleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Toprak, tercih edilen mekanların hijyenik koşullarının kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, genellikle çapraz bulaşmanın gıda zehirlenmelerine sebep olabileceğini belirtti.

PATATESLİ KÖFTE YEDİKTEN SONRA RAHATSIZLANMA!

Aydın’ın Didim ilçesinde tatil yapan Cihan Mercankaya ve ailesi, İzmir’de bir restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan aile içerisinde 5 yaşındaki Ece Melisa Mercankaya, besin zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti. Otopsi sonucunda pankardit nedeniyle öldüğü belirlenen Ece Melisa Mercankaya’nın patatesli köfte yediği ortaya çıktı.

GIDA ZEHİRLENMESİ SONUCUNDA ÖLEN 60 YAŞINDAKİ SERVET POLAT

İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan Servet Polat, kumpir yedikten sonra rahatsızlanarak hayatını kaybetti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada Polat’ın gıda zehirlenmesi sonucu öldüğü belirtildi.

KRİTİK UYARILAR VE ÇAPRAZ BULAŞMA TEHLİKESİ

Uğur Toprak, gıda zehirlenmesi konusunda dikkat çekerek, işletmelerin hijyenik koşullarının kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Besin zehirlenmesi vakalarında patatesli köfte gibi unsurların da rol oynayabileceğini belirten Toprak, çapraz bulaşmanın en sık karşılaşılan işletme hatası olduğunu ifade etti. Genellikle çapraz bulaşmanın pişmiş ve çiğ ürünlerin kesimiyle gerçekleştiğini belirten Toprak, bu durumda ishal, kusma gibi belirtilerle karşılaşılabileceğini ve hastaneye başvurmanın önemli olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Plajlarda tehlike büyüyor: ‘Et yiyen bakteri’ hızla yayılıyor

Avrupa sahillerinde tatilciler deniz keyfi yaparken, uzmanlar sıcak sularda artan bakteriyel risklere karşı uyarıyor. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), iklim değişikliğiyle birlikte yayılım alanı genişleyen Vibrio bakterilerine dikkat çekti. Halk arasında et yiyen bakteri olarak bilinen ‘Vibrio vulnificus’ DNA’sına daha önce yapılan araştırmalarda Türkiye’de de rastlanmıştı.

Yeni rüşvet görüntüleri: Şile Belediyesi’nin avukatı AVM’de 20 bin Euro alırken yakalandı

CHP’li belediyelerdeki yolsuzluk soruşturmasında skandal görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter’in “baklava kutusunda aldığı rüşvetin” bir benzeri, bu kez Şile Belediyesi’nde yaşandı. İstanbul Mali Şube ekipleri, Şile Belediyesi’nin avukatı Ali Şafak’ı, iskan sorununu çözme karşılığında bir iş adamından AVM’de 20 bin euro alırken suçüstü yakaladı.

Pentagon Lübnan ve Norveç’e askeri ekipman satışını onayladı

Pentagon, Lübnan’a ‘A-29 Super Tucano’ uçağı ve ilgili ekipmanların, Norveç’e ise muhtemel ‘HH-60W’ helikopterleri ile ekipmanlarının satışını onayladığını bildirdi.

Bakan Kacır: LGS’de yüzde 1’lik dilimde yer alan öğrencilerimizi TÜBİTAK Fen Lisesi’ne bekliyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencileri TÜBİTAK Fen Lisesi yetenek sınavına başvurmaya davet etti.

Ermenistan’da muhaliflere seçim öncesi operasyon

Ermenistan’da Ulusal Güvenlik Servisi ve polis ekipleri, muhalefetteki Ermeni Devrimci Federasyonu (ARF) üyelerine yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alınırken, aramalar başkent Erivan’daki birçok adrese …

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.