RTÜK, 5 Yıldızlı Otelde Düzenlediği Konferans İçin 1,9 Milyonluk Fatura Ödedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuda tasarruf tedbirleri konusunda önemli bir mesaj vermişti. Ancak, RTÜK’ün 29 Mayıs’ta Ankara’da düzenlediği tek günlük bir konferans için 1,9 milyon liralık harcama yaptığı ortaya çıktı.

Geçen yıl Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu kurumlarına bir ‘tasarruf genelgesi’ göndermiş ve devlet kurumlarının tedbirlere uygun hareket etmelerini istemişti. Ancak, bu çağrılar karşılık bulmamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın geçen günlerde kamuda tasarruf çağrıları, beklenen ilgiyi görmemiş gibi. Bu çağrılara rağmen, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık” konulu bir konferans düzenledi. Konferans, Ankara’da bir beş yıldızlı otelde gerçekleştirildi ve sadece bir gün sürdü. Konferans için RTÜK’ün kasasından yaklaşık 2 milyon TL çıktığı ortaya çıktı.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, konferansın organizasyon hizmeti için 15 Mayıs 2024 tarihinde ihale açıldı. Pazarlık yöntemiyle yapılan ihalede üç şirketten teklif alındı. İhale sonucunda, toplam maliyeti 2 milyon 61 bin TL olarak hesaplanan organizasyon hizmeti, 1 milyon 901 bin 300 TL’ye sonuçlandı.

RTÜK ile ihaleyi alan Anka Kongre Turizm arasında, tasarruf genelgesinin yürürlükte olduğu 27 Mayıs’ta sözleşme imzalandı. Ancak konferans, genelgenin yürürlükten 12 gün sonra, Ankara Yenimahalle’deki bir beş yıldızlı otelde gerçekleştirildi. Konferansa, AK Parti Milletvekili Harun Mertoğlu’nun yanı sıra birçok AK Partili isim de katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx