Strese Karşı 10 Etkili Adım

Stresle Başa Çıkmanın Yolları

Uzman Psikolog Jülide Unutmaz, stresle mücadele etmenin önemini vurgulayarak, modern hayatın verdiği stresin insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti.

Stresin, kişinin kendisini tehdit altında hissettiği durumlara verdiği doğal bir tepki olduğunu ifade eden Unutmaz, stresin çeşitli şekillerde ortaya çıkabileceğini söyledi. İş yükü, mükemmeliyetçilik, gelecek kaygısı gibi faktörlerin stresi artırabileceğini belirten Unutmaz, stresin vücutta fiziksel ve psikolojik etkilere neden olduğunu aktardı.

Konsantrasyon Güçlüğü Stresin Bir Belirtisi Olabilir

Uzman Psikolog Jülide Unutmaz, stresin belirtilerinin kişiden kişiye göre değişebileceğini ve stresin şiddetine bağlı olarak kaygı, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini açıkladı.

Negatif Etkiler Çeşitli Faktörlerden Kaynaklanabilir

Stresin yanı sıra, zihinsel sağlığı etkileyen başka faktörlerin de olduğunu belirten Jülide Unutmaz, uzun süreli fiziksel hastalıklar, aile içi çatışmalar veya sosyal izolasyon gibi durumların da ruh sağlığını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

Stresle Baş Etmenin Yolları

  1. Düzenli nefes ve gevşeme egzersizleri yaparak sakinleşin.
  2. Egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirerek stres hormonlarını azaltın.
  3. Uyku düzeninize dikkat ederek kan şekeri dalgalanmalarını önleyin.
  4. Sağlıklı ve dengeli beslenerek stres toleransını artırın.
  5. Zaman yönetimine önem vererek günlük işlerinizi planlayın.
  6. Kişisel hobilerle ilgilenerek keyifli zamanlar yaratın.
  7. Sosyal destek alarak güvende hissedin.
  8. Olumsuz düşünceleri fark ederek pozitif düşünceye yönlendirin.
  9. Meditasyon ve mindfulness uygulayarak kaygılarınızla baş etmeyi öğrenin.
  10. Profesyonel destek alarak ruh sağlığınızı koruyun.

 

BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Related Posts

Bel ağrısı nasıl geçer?

‘’Araştırmalar toplumun en az yüzde 80’inin yaşamlarının bir döneminde bel ağrısından şikayetçi olduğunu gösteriyor’’ diyen Op. Dr. Akkor bu yaygın sorunun nedenlerini ve tedavi
yollarını açıkladı.

Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle her yıl 600 milyon insan hastalanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen seminerde “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” ele alındı. Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle yaşanan hastalıklara dikkat çekilen seminerde akıllı tarımın önemi vurgulandı.

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.

Romatizmanız baharla alevleniyorsa nedeni bu olabilir!

Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Soner Şenel, mevsim geçişlerinde ve yağışlı havalarda romatizmal hastalıklarda artış yaşandığını belirtti. İşte iltihaplı romatizmanın bu dönemlerde neden tetiklendiğine dair önemli bilgiler…

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Adım sayısını artırmak neden önemli? İşte cevabı

Uluslararası bir araştırma, günlük adım sayısını artırmanın hareketsiz yaşam tarzının neden olduğu sağlık risklerini önemli ölçüde azaltabileceğini gösterdi.